Aktuellt

Öppettider i sommar

SOMMARENS ÖPPETTIDER☀️

Behöver du någon att prata med i sommar? Vi vet att sommaren inte är något som alla ser fram emot. Det kan vara jobbigt hemma, kännas ensamt eller ge ångest att se alla runtomkring hitta på saker. Vi finns här för dig som behöver något att snacka med 🧡

🔸Vi på SCHYSST har ändrade öppettider och kommer att ha sommaröppet i chatten varje onsdag kl 13:30-15:30 under hela juli och augusti, med start redan nu på onsdag.

🔸 Sista tisdagschatten innan sommartiderna har vi den 30e juni klockan 18:00-20:00

🔺 Det finns även många andra jourer som har öppet under sommaren som du kan prata med om vi har stängt.
Besök ungasjourer.se eller unizonjourer.se för att hitta vilka jourer som har öppet 🧡

Ta hand om dig och tveka inte att höra av dig! Du är alltid anonym och väljer själv hur mycket du vill berätta och vad du vill prata om 🧡

Nu söker vi fler volontärer!

Är du över 20 år och vill engagera dig för ungdomar, motverka våld och bli en del av en gemenskap som gör skillnad? Då kan du bli volontär!

Vi söker just nu fler volontärer som är intresserade av att bemanna vår stödchatt för ungdomar!
Läs mer om uppdraget nedan:

Syftet med chattuppdraget:
Syftet med chatten är finnas som en medmänniska och stötta ungdomar i deras frågor och funderingar, lyssna, vägleda och bolla perspektiv på deras situation.

Vad förväntar vi oss av dig?

 • Du är minst 20 år
 • Du är en god lyssnare med engagemang för ungdomar
 • Goda kunskaper i svenska språket (tal och skrift)
 • Att du delar jourens värdegrund
 • Möjlighet att engagera dig ca 4h/månad
 • Att du ska kunna genomföra uppdraget plats på vårt kontor i Märsta i Sigtuna kommun*
 • Vi ser tidigare erfarenheter som en tillgång, men tror samtidigt på att det är viktigt att själv må bra för att kunna stötta andra – därför är det ett krav att ha bearbetat färdigt svåra upplevelser innan ett volontärskap påbörjas.
*Pga. det aktuella läget med Covid-19 har vi tillfälligt anpassat utbildningar och uppdrag så de kan genomföras på distans. I vanliga fall genomförs uppdragen på plats på vårt kontor tillsammans med andra volontärer, vilket vi planerar att återgå till när pandemin är över.

Vad får du av oss?

 • Grundläggande volontärutbildning inom ramen för jourverksamhet
 • Möjlighet att utvecklas och lära dig nya saker genom kontinuerliga påbyggnadsutbildningar med inriktning på ditt specifika uppdrag eller olika teman.
 • Ett fint sammanhang och gemenskap med oss och andra volontärer där vi umgås, utvecklar jouren och tillsammans gör skillnad för vår målgrupp.
 • Möjlighet att tillsammans med andra volontärer komma på idéer till kampanjer, aktiviteter, projekt m.m. för att lyfta vår målgrupps röster och skapa en skillnad för de som är utsatta.
 • En merit att skriva på ditt CV

​Är du intresserad?
Om du är intresserad av att påbörja processen av att bli volontär hos oss får du gärna ansöka här genom att fylla i information om dig själv och varför du vill engagera dig hos oss, så hör vi av oss så snart vi kan. Glöm inte att skriva din ålder så vi kan bekräfta att du uppfyller jourens ålderskrav. Varmt välkommen att höra av dig om du har ytterligare frågor!

OBS!
Vi söker chattvolontärer, främst i närområdet kring Sigtuna kommun/Norrort (pga. platsbundet uppdrag), som stämmer in på egenskaperna i listan ”Vad förväntar vi oss av dig” här ovan. Du behöver inte ha några förkunskaper kring chattstöd för att bli volontär hos oss. Alla volontärer får gå en grundutbildning och har sedan möjlighet att välja påbyggnadsutbildningar specifika för respektive uppdrag inom jouren (i detta fall chattstöd).

Låter det intressant? ANSÖK HÄR

Om du har ytterligare frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Öppettider för jul & nyår

Hej allihopa!

December är här och vi vill därför uppdatera er om att vår chatt tyvärr kommer vara stängd över jul och nyår. Ni är välkomna att maila oss på info@schysstungdom.se om det är så att ni har några funderingar ni vill ventilera, så svarar vi så snart vi kan efter nyår!

Men du ska inte behöva känna dig ensam för att vi inte har öppet!

Det finns många andra jourer som har öppet under jul och nyår som du kan höra av dig till!
Vi vet att dessa högtider kan vara svåra och jobbiga för många och vi är därför glada över att det finns andra som har möjlighet att finnas där för er under den här perioden

Alla jourer som har öppet kan du hitta här. På den sidan kan du även se vilka jourer som har öppet just för dagen och som du kan höra av dig till.

Vi önskar er alla en lugn och skön ledighet.
Och kom ihåg att du aldrig är ensam, du är värdefull och förtjänar att må bra!

Många kramar
Teamet på SCHYSST!

SCHYSST!

Nu smygstartar vi SCHYSST!
Över ett år av förberedelser är nu klara och vi kan stolt smyglansera ungdomsjouren SCHYSST! Är du mellan 12-22 år och behöver stöd, eller har du frågor och funderingar, hör av dig till oss!
Du når oss via mail eller vårt kontaktformulär. Efter årsskiftet kommer vi även kicka igång vår chatt där du kan chatta med oss anonymt.

Håll utkik här på hemsidan och på våra sociala medier för att se vilka kommande aktiviteter och temakvällar vi på SCHYSST! kan erbjuda och vad som händer på jouren.

Copyright © 2021 Schysstungdom.se / Sigtuna Kvinnojour